Baby 10 bulan belum pandai duduk

Assalam ibu²..ada x baby ibu² yg sma dgn baby sy.umur da nk msuk 10 bulan tapi belum pandai duduk sendiri dan merangkak.tp klu sy dudukkan dia blh duduk dan tahan lama.risau la sy🥲.anak 1st umur 9 bulan da blh jln.yg 2nd ni lmbt ckit.ada x ibu² yg ada pglmn sama.nk bt mcm mna yaa

3 Balas

Sama siss…. Anak ke2 saya pun macam lambat sikit. Kakak dia dulu 8 bulan dah berdiri & memanjat katil. Adik ni dah 9 bulan baru golek2 je. Duduk, merangkak pun belum. Apa lagi berdiri 😂 saya pun risau juga. Tapi husband selalu positif cakap bagi anak masa dan peluang untuk belajar. Jangan nak asek compare2 dengan kakak dia 🥲

10mo ago

inshaAllah..aamin

Setiap anak perkembangan dia lain2. Kawan saya pun ada anak dia hampir umur setahun tak pandai merangkak n duduk. Umur 2 tahun baru pandai berjalan. In sha Allah anak puan tak lama lagi pandai duduk n merangkak. Kalau risau refer pakar ye

Hi awak, baby awak berat berapa ye? Baby awak dah merangkak laju or berdiri melutut ke?

10mo ago

inshaAllah sis..tq yaa