Keliru hamil atau tidak

Assalam admin tolong siar kan post Saya. Maaf ibu2 semua sy nak tumpang tanya ada tak ibu2 yg pengalaman sama macam Saya , sy check upt 2 , 7 dan 8 dec positive ,tp sy check lg harini 11 dec da jadi negative balik, cuma ada simptoms lenguh2 pinggang, rasa sengugut dan sakit peha. Period delay 10 hari #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

Keliru hamil atau tidak
8 Balas

Better sis pegi scan dlu. Sy last month mcm ni. 1st day upt double line tp samar. Then setiap hari sy cek smpai masuk week 5 pn masi kabur n makin x terang. Scan rahim kosong, doc cek air kencing pn negative. Probably false pregnancy atau chemical pregnancy. Atau mybe sy “early miscarriage” sbb sblm test upt double line tu sy ada period. Kemungkinan tu darah keguguran. Tp apa2 pun sis cek saja d klinik dlu. Semoga semua nya baik2 saja

Terus ke klinik yg boleh buat test beta hcg (ambil darah) untuk tengok tahap hcg dalam darah. Itu lebih accurate. Inform dr sekali 2/12 dah positive jadi nak confirmkan pregnancy melalui test darah

Wassalam sis.. Mungkin masih awal kehamilan sis sbb UPT masih kabur.. Tp dh ada simptoms sis boleh rujuk doc untuk buat scan ngn kepastian lbih lanjut..

pernah macam ni, period delay seminggu rupa nya chemical pregnancy,pegi scan tak pregnant, lepas tu period datang macam biasa...

awak pergi klinik yg bdekatan ya, bole scan & tanya dok mcm mana

Dah lbh 2x test, dah boleh sangat ke klinik utk pengesahan

chemical pregnancy kot..better scan di swasta..

scan dlu