Baby 5 bulan 29 hari tak mau minum susu

Assaamualaikum semua, boleh bantu saya tak, baby saya lagi sehari masuk 6 bulan , tapi harini dah masuk hari ketiga baby langsung tak mau minum susu botol. Biasanya sebelum ni okay aje dia minum susu 5-6 oz. Sejak dua hari lepas, langsung tak minum. Risau saya. Minum susu badan pun dia sekadar minum untuk tidur aje, 5 minit macam tu dah tidur. Boleh bagi saya cadangan tak apa saya boleh buat untuk baby makan/minum?

1 Balas

bahaya tu nnt kurg nutrien. boleh jumpa Dr tanya.. mungkin minta tukar susu. tapi if tak berkesan, cuba minta bantuan cara alternatif. hari tu pernah baca confession dkt page FB, anak dia tiba² taknak minum susu. dia tukar susu fm, pstu tak jalan. tukar juga bf, dia ingt susu dia bermasalah (sampai buang stok susu). last² dia minta bantuan ustaz. lps dah keluarkan 'benda' yg mengikut tu, baru anak dia minum bf n fm dgn laju.. mmg kelaparan anaknya.. sy bukan nak takutkan, sampaikan apa yg sy baca saja.. apa² pun amik nasihat Dr dulu.. smoga dipermudahkan urusan