sakit ari2 n ssh nk jalan

Aslmualaikm nk tnye sy dh nk msuk 36minggu... Sy ase skit ari2 dgn celah kangKng...bila nak jaln je trse berat... Adkah tu tnda nk brslin... Tlong jwb yew... Td ptg cm npk kt sluar dlm ad wrne coklt tp xad lendr.. Kerap sgt sy ase skit ari2 dgn celh kangkang saat nak jln tu....

4 Balas

Wslam..same lh kite 36weeks..biase lh tu tanda2 nk dekat bersalin..main2 je tu..tpi kalau sakit berterusan contoh perut mulas2,mengeras dan sakit pinggan tu bru tanda nak bersalin,dan keluar lendir dan darah ke dah pergi hospital yea sis..

Tu bkn tanda nk bersalin, tu sbb kandungan dah turun bwh... Dah nk dkt due kn... Memang camtu.... Tp jngan mengurut plk... Bahaya

sy pon 34w rs mcm ngilu ari2 kdg2 cuma tx berterusan pastu rs mcm ngilu dkt ms v , asyik nx ke toilet je , itu brixton hicks ke ye ?

4y ago

Mase 34w mmg rase mcm tu.. kdg2 bdenyut skejap terase ngilu skit gak la.. pastu ok balik ...xtau la tu apr..

Ye. Betul baby dah kat bawah. Bukan nak bersalin.