32 mggu

aslm..hi smua..sy nak tya..ade x moms yg mcm sy...anak 1st..32 mggu..sakit pggag sgt² smpi susah tdo..pastu ase takot nak bersalin pon auto terbayang dlm otak...hadoiii seyes seriau takotnye....

1 Balas

Memang sakit pinggang sis, baby makin berat and badan tgh adjust utk persiapan kelahiran. Cuba legakan dgn bubuh bantal di belakang utk support masa tido mengiring, suami pun boleh bantu utk legakan dengan urutan perlahan (jangan urut keras2 nanti lagi sakit, ala ala cam gosok2 je). Jangan takut dan fikir positif, nanti kesan kepada emosi sebelum dan selepas melahirkan. Cara nak kurangkan takut ialah jangan dengar sangat cakap orang tapi boleh la tanya info, yakinkan diri untuk buat pilihan terbaik menerusi ilmu/panduan yang dibaca dan dikongsi orang lain, tak digalakkan tengok menda2 horror macam cerita hantu ke, cerita2 sedih ke. Enjoy the journey, biar manis mahupun pahit 😁

5y ago

tq sis...good info