perut mengeras

aslm hai..sy nk tanya pengalaman mommies la..pernah tak rasa perut mengeras sgt..nk jalan pun rasa senak sgt..usia kandungan baru 21w..nk tanya dktr lambt lagi cek up..thanks

1 Balas

Perut mengeras ni byk mksdnya sis. Sama ada baby kita lapar, letih & tak tidur. Saya selalu mengeras perut. Bila mengeras, saya cpt2 makan. Makan sekeping roti pun jd la. Utk alas perut jika bukan waktu makan yg spttnya. If kita byk berdiri,brjalan pun salah satu sebab. So better sis tgk balik. If sis byk berdiri & brjalan kenalah rehat kejap. If byk ddk & kurg brjalan, cuba bergerak skjp. Ini apa yg dktr pesan dkt sy la dlu.. tp if dkt2 due date & kerap rasa mengeras tu, itu salah satu tanda nak.bersalin..

5y ago

ok sis...🌹