Perut mengeras

Hi mommies, nak tanya macam mana rasa perut mengeras? Saya taktahu rasa mengeras tu mcm mna, boleh cerita sikit tak rasa dan pengalaman? saya tak pernah rasa mengeras tu, kalau rasa mengeras kita nk kena buat apa? Terus pergi hospital atau kena bertenang je?? Boleh saya buat preparation kalau tiba2 perut mengeras, saya 1st mom cuma ingin tahu.. Harap ibu2 semua boleh la kongsi rasa dan pengalaman perut mengeras tu🥰

4 Balas

kalau mengeras biasanya saya takleh nk buat apa2.rse tak selesa kat perut. selalunya saya akan baringg,pujuk baby jgn duk mengeras 😂 and minum air bbanyakk

Saya rasa mengeras tu macam baby tu dok diam situ, saya tengok di perut macam ada benjol tu lama2 ja dok disitu saya usap2 bg dia tak mengeras situ

mengeras macam bulat je tapi keras..dpt rasa sakit..kena pujuk2 baby..kalau tak ok juga kena segera ke hospital

Bila mengeras buat biasa je. Unless dh nk bersalin..dia rs perut tu mengeras..kalau rs mesti tahu