GBS POSITIF

Askum...ada x dlm group nie pernah mgalami gejala gbs+..sy bru2 ni doctor sahkan sy ada gbs+..dia bg ubat kt bwh tu..dia ckp bnyk keputihan..selama ni sy ok je..tpi disebabkn kegatalan yg amat sangat..sy pergi jumpa doc..doc bg antibiotik..lpas dh hbs ubat tu..gatal dtg semula..doc ambil sample kputihan..kt situ saya di sahkn positif gbs..sy risau..skrg kndungan sy 34minggu..ada risiko ke pnyakit ni..

2 Balas

Sy pn sme ada GBS smpai skrg..skrg dh 22 mnggu.. al-hamdulillah xde gatal2..mkn ubt n insert ubt kt vagina.. so nti nk bersalin kna bgithu Doc yg puan ada GBS nti dpt Antibiotik jgn risau think positif jew ea.. moga di permudahkn urusn puan nti.. aamiin

Sy pun Gbs +ve...doc kata tak bahayakan mommy tapi perlu antibiotic masa bersalin sbb bahaya utk bby....