Asap bunga api tetapi bukan mercun yang berbahaya.

Asap bunga api bahaya tak kepada ibu mengandung? Suami saya beli bunga api, tak habis masa raya. Tiap hari saya main 1 sambil duduk sebab kalau nak main banyak risau pula takut membahayakan bayi dalam kandungan. Kalau tak bahaya, saya nak habis mainkan malamni juga? Tolong konsgikan pendapat anda please.

2 Balas

Bahaya sis.. Dlm bunga api tu beracun ada seperti plumbum, raksa, aluminium, cadmium, radioaktif barium dan lain-lain.  Asap daripada bunga api terdiri daripada debu-debu halus beracun yang boleh masuk ke dalam paru-paru, salur permakanan dan memberi kesan kepada kulit yang sensitif. Tu bukan ibu yg nak main tu.. Penangan baby dlm tu yg teringin.. Kdg tu kita akan back mcm budak2 balik.. That's why jiwa sensitif byk😂

11mo ago

dasyat ni panjat pkok. hee

Tak pasti, tapi kalau ikut logik asap bunga api tu bahaya untuk kesihatan.