Buku pink

Asalamualaikum..nak tnya ibu2 dalam ni...perut berapa minggu ye baru buka buku pink...hari tu sya pergi klinik diorang kata nanti diorang call...dari perut 6 minggu smpai dah masuk 7 minggu still tak call lagi...

71 Balas

Sy ritu 6 mgu tros pegi je buat buku.. Tak call ape pon.. Sbb anak 1st lps tu ada asma.. Buat je awal sis.. Lg awal dorang leh cek n kasi vitamin semua..

Saya 6 minggu. Nurse kata masih awal. Nak bagi 7minggu baru scan. X taw lah kalau scan tu dah boleh buat buku pink. Anak pertama blum ada pglman lg

4y ago

Mcm sy, scan + buku pink week 7.

Nurse slalu pesan lepas cek upt positif terus boleh buat buku pink...lagi cepat lagi bagus sbbnye klu ade ape2 masalah bole thu awal..

5y ago

Sya lpas je buat upt dkt klinik positif...dia tnya sya period...kira2 dh 6 minggu 5 hari ...lps tu dye ckp nnti diorang call untuk dtg buka buku pink...sya tggu xcall pon...sekarang dh msuk 7minggu 3hari dh

Biasa nya 8 minggu lebih baru buka.. Tp untuk anak yang ke 4 selepas 9 tahun rasa xcited minggu ke 2 terus buka buku pink.

Yg pasti sblum 12 week sbb kat situ boleh tau tarikh edd sbnr. Tp boleh je scan swasta & buat bku pink dlm 10-12 mggu tu.

5y ago

Tq share pgmln...sya ank first...so thu sgt

Saya tau saya pregnant masa 8week .. Terus sy buka buku.. Kdng tuu tgok kk tuu cara dia mcm mana kut.. 😊

Sis col balik kk..mcm sy,sy col balik bole pulak nurse lepas pandang,nurse ada ckp wt buku pink sebelum 12weeks

5y ago

Sis bole Google kk tpt sis..nty kuar alamat ngn no.kalau bole sis g bertanya sendiri,sbb nty dy tnye balik

Sy masa sahkan prggy ,kk terus bagi tarikh je nak buka buku bila..xde suruh tgu call..buka buku 9w..

Jgn tunggu call, mmg diarang x kan call.. Terus je pegi klinik, nnt diarang bg tarikh appointment...

Sy call n g klinik masa 6 weeks utk booking. Tapi nurse suruh datang buka buku masa 10 weeks nanti.