20 week tp blm ada rase tendangan baby

Asalamualaikum semua , sye dah 20 week tp belum merasai tendangan baby ini anak first , ada tak yg mcm saye risau pula hati ne sbb bnyak yg 20 week dah merasai tendangan baby hmm #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

13 Balas

sma sya sis.. mase 21 week nk masuk 22 week bru rase gerakan baby..tendangan baby. sbb kita ni pregnant ank pertama dan experience pertama. so kita jdi x berape faham.. rase nya mcm mne klu tendangan tu x kuat. bila baby dh besar sedikit. dia tendang agak kuat. bole rase. bru bole kita kenal pasti. istilah perut tebal tu. sya x pasti. tp bg sya pregnant ank pertama skrg ni. disebabkan kita xde experience rase gerakan tu. So far alhamdullilah.. baby kita sehat membesar. berdoa je sis☺️

normal sis bnyk yg tak rasa lgi .ada yg dh 6 7 bulan baru rasa tendangan bby ..sy awal dh rsa..14w dh rsa..tp member sy skrg pregnant 6buln bru tahu diri tu mngdung ttc 9 taun ..awal sbulan je dri sy yg kandung 7 bulan ni ..dia prgnant 6bulan dh skrg tp dia tak sdar diri tngh pregnnt sbb haid mmg tak tratur 😂 tak sdap hati lama sngat smpai pegi pakar puan tgok ada bby 😅

Bergantung jenis kulit perut mommy, mungkin mommy jenis kulit tebal macam sy start 19w rasa halus2 je skrg 21w makin kuat baby tendang sampai tk boleh tido. Mommy jgn risau selalu usap perut bgtau nak rasa/tengok baby mommy tendang

ᴋᴀʟᴀᴜ ғɪʀsᴛ ᴋᴀɴᴅᴜɴɢ ʟᴍʙᴛ ʀᴀsᴀ ᴛᴇɴᴅᴀɴɢᴀɴ sʙʙ xᴛʜᴜ ᴍᴄᴍ ᴍᴀɴᴀ ʙᴀʙʏ ᴛᴏ ᴛᴇɴᴅᴀɴɢ sᴇᴄᴏɴᴅ ɴɴᴛɪ ᴅᴘᴛ ʟᴀ ʀᴀsᴀ

mungkin perut sis jenis kulit tebal kot sama mcm sy. 20weeks tak rasa lagi. skrg 23weeks baru rasa. dia tendang halus je kdg2 dia tendang smpi nk terkencing kencing🤣

2y ago

Saya sekarNg 25 minggu baby bila malam terlalu aktif menang susah Saya nak tidur malam.. Kalau siang aktif jugak.. Kuat bergerak

klu 1st baby mmg lmbt skit rasa sis.tp.klu dh 2 @ 3 x pregnant by 16-17 week pn dh boleh rasa.sis tgu je.sb utk mula buat FMC adalah pd mggu ke 28.sis ade 8mggu lg

Sy pun kdg confuse mcm mana nak tahu rasa baby tendang tu. Skrg ni 2-3 kali rasa dia memusing dalam perut sbb tetiba perut rasa geli sekejap 😅

Wasalam, semua tu bergantung pd bdn masing2. Ada yg cepat, ada yg lambat. Jangan risau..nanti awk akn rasa juga.

sya 18minggu bby dh aktif sngt tendang² . ingtkan apa . rupanya bby tendang . bby first jugak ni .

saya masa 1st baby 19 week baru rasa, sis belum lagi tu.. tggu yaa.. in syaa allah ada tuu