asalamualaikum hi , saya disahkan miscarriage 11weks , tapi saya tiada bleeding ... scan melalui tvs

asalamualaikum hi , saya disahkan miscarriage 11weks , tapi saya tiada bleeding ... scan melalui tvs janin tak berkembang dan tiada jugak heartbeat ... Dr bg masa 2 weeks untuk turun sendiri ... kalau tak turun jugak kena Dnc .... Nak tanye pengalaman ibu² yang pernah Dnc sakit takk ... dia bius takk ??? TQVM 🥰🥰 ...0

5 Balas

Saya dulu pun missed miscarriage. Week 7 scan ada heartbeat. Week 9 scan heartbeat takde and baby pun tak berkembang. Doctor bagi tarikh untuk datang balik if tak turun darah. Saya turun darah masa Week 12. Tapi pun incomplete miscarriage. Doctor tak buat D&C. Dia just masuk mulut itik and tarik kantung keluar since kantung dah kat bawah tapi stuck.

bius... boleh pilih nak full @ half... mcm sy dulu,doc pakar bius bg half... dia mmg akan stay di tepi kita sepanjng prosedur Dnc... klu kita bg reaksi apa2, biasanya pakar bius akn tmbh bius lagi...mcm sy hr tu... selepas prosedur, x rasa sakit... n, kita berpantang mcm biasa...

2mo ago

sy dulu 2minggu je .. lepas 2 bulan lekat si adik..

saya pulak kantung ja ada janin takda dah 13w .. bagi masa 2 minggu turun sendiri .. sekarang 3 hari turun darah.. kalau still tak turun doc akan Dnc😢saya takut menangis jaa

2mo ago

xpe sis .. doa yg baik baik .. semoga dipermudahkan segala urusan ..

Bius.. boleh pilih full bius atau half bius.. sy pilih je full bius.. bgn2 dh setel.. x rasa ape.. sy takut half bius due to anak 1st czer.. so pengalaman tu menakutkn..

mmg dri awal x de hearbeat ke sis ?