Tak makan

Asalam mumy ii semua tumpang tanye bahaya ke kalau kita lewat makan atau tak makan ketika mengandung ni saya takde selera nak jamah makan apa ii tapi kadang ii kesian kat baby dalam perut ni ...

1 Balas

Bahaya untuk baby dan awak. Baby boleh mengecut sebab tak cukup zat. Dan boleh keguguran. Awak pulak akan ada gastrik yang teruk sebab terlalu byk angin dlm badan. Jgn lewat mkn atau tk mkn lamgsung sbb awak akan muntah teruk nanti. Cuba mkn dalam kuantiti yg sikit tp kerap. Sy tak lalu mkn, tp sy try mkn jugak mcm nasi goreng garam. Untuk alas perut.

4y ago

Tanda ii baby mengecut tu mcm ye sis boleh share tak ? Tapi saya tak lalu makan tapi perut saya makin besar normal ke ?