Mengandung 16minggu

Assalamualaikum mommy ii !! Saya nak tanyee ade tak mommy ii yang makan ubat ii ni ? Sebab doc bg saya kelmarin suruh makan mase g jumpe misi . Kan dlm buku pink ade tarikh untuk jumpe misi . Jumpe doc 2 minggu lagi untuk scan . So misi bagi saya ubat ni suruh makan sehari sekali so saya makan 4 biji sekali gus je sbb org farmasi cakap camtu . Saya baru makan start semalam . Lepas je makan perut saya memulas and berulang sokmo ke tandas . Nak tido pon tak selese . Bile buang najis besar pulak sikit ii tak cam selalu . Perut memulas sangat ii . Kenapa ye ? Ade tak mommy ii yg makan ubat ni sama rasa cam saya ? Kalau mommy ii tahu perlu elak makan atau boleh makan sila bgthu saya ye . Sebab ramai yg kata better makan iberet je , memang sebelum ni makan iberet tapi misi tu bg ubat ni suruh makan tu saya cuba makan tapi macam xsesuai pulak . Ke mula ii makan memang macamtu atau kene teruskan je dengan iberet ? Hehe bantu ye . #firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

Mengandung 16minggu
1 Balas

sy dapat ubat dan vitamin yg sama mcm sis, ubat tambah darah tu je yg sy rasa efek kat perut selalu angin n mual, kadang akan muntah..tapi lama-lama jadi dah biasa..sy teruskan je makan..btw,sy baru 15w

2y ago

So saya perlu teruskan atau tak ? Sbb saya mkn iberet je sebelum ni dr start mula ii ngndung . Tu pon jarangg . Xmkn hri ii . Mkn selang seli . Hb seme okay xdek mslh tp doc bg ubat ni .