anak xnk mnom dlm botol

Asalam.. hai mummy.. nk mtk pendpat korang.. ank sy nk msok 2 bln.. n sy pn akan mule bekerja.. mslah skg ank xmau lgsug mnom dlm botol..walau pn susu pum.. mugkin slh sy sbb x bgi btol dri awl lg.. skg sy konpius cmmne sy nk stat kje.. help?

2 Balas

Mungkin puting tu xkene dgn citarase baby.. Cuba mummy cari smpai jumpa yg sesuai ngn baby..

4y ago

Insyallah ☺

Anak asuhan saya, saya jaga dia masa dia umur 7bulan, dan belum pernah minum guna botol. Hari pertama, saya guna sudu & syringe untuk bagi dia minum. Hari kedua, saya cuba guna botol, mak dia bekalkan 2jenis botol. Tommie Tippie dan NUK. Dia nak minum dari botol NUK, Alhamdulillah... Sejak hari kedua tu, dia nak minum guna botol. Kata orang tua-tua, baby memang taknak minum guna botol kalau dia tau mak dia ada kat situ. Cuba minta tolong dari suami atau neneknya 😊

4y ago

Mak baby tu cuti tanpa gaji 😅 saya rasa, lepas abis pantang pun dah boleh mula minum guna botol susu... Masa saya bekerja di taska, ada juga ibu yang baru habis pantang, mula bekerja, bagi botol NUK pada baby dia. Boleh try 2 jenis puting dia tu, yang warna kuning & warna putih. In shaa Allah, saya doakan semoga Allah permudahkan segala urusan ye 😊