Ingin tahu

Ape beza bersalin di swasta dengan kerajaan ye mommy semue 🤔

5 Balas

1) Kos 2) Fasiliti 3) Ibu di pantau one-to-one oleh OBGYN, baby dipantau one-to-one oleh paediatrician (swasta) 4) Service

bezanya kos.. keselesaan.. mesti lg selesa kt swasta tapiiiii tetap sakit yg sama jgk time beranak.. yg tu xde beza😅

swasta : suami bole teman sepanjang masa. gov: suami bole teman dlm LR & time melawat shj

beza: kos, keselesaan. bt still if klu kndungn prblm kena pi GH juga.

Bezanya gov ramai org, menunggu pn lama huhu