Hamil anak luar nikah

Apa yang jadi eh kalau kita discharge keluar hospital lepas bersalin anak luar nikah tu tanpa bagi detail ibu bapa atau waris ? Anak tu pihak hospital akan ambik dan kita akan boleh keluar ke macam mana ye ?? Hmm

5 Balas

saye dlu underage luar nikah tapi saye nikah mase 23w klau lelaki yg baik elok nk bertanggungjwp elok nikah mase prrgnant sbb wlau xdpt nk bin/bt kn bapak dia dlm maklumaf bapa sjil lahir tu tetap ade maklunat ayah dia saye dlu suami / bf je yg jamin sign borang waris masr brsakin ank ke2 ade org tu bkn teeanger dia kluar wad dgn kakak sepupu je dia xnikah .... jmpa pej sosial soal psal nk jage baby ke x je ... klau xnk baby bru pej sosial akn call jkm ... ikutkn jkm xde kaitan pun sbb waima saye xnikah underage masa buka buku pink xpernah jumpa jkm

Kerajaan ke? Saya pernah kena tahan sekejap kat hospital , sebelah saya tu ibu mengandung anak luar nikah. Nurse tu warning kat dia nanti time bersalin mak bapak dia kena datang 😅 Takleh boyfriend ke apa member ke, sebab masatu dia kata dia datang dgn member 😅

kebajikan akan soal dlu , klu keluarga si ibu tidak mahu ambil anak tu baru kebajikan akan ambik anak tu.

2y ago

awak boleh minta bantuan kakak awak , kakak pun boleh jadi wakil utk awak . jgn risau , percaya lah . Benda dah jadi . apa pun awak kena hadap saja yg penting awk buat yg terbaik dan dgn cara betui .

Sebelum bersalin, hospital akan minta pendaftaran, jadi, keterangan ibu memang diperlukan.

kebajikan Akan soal dulu klu pihak ibu nk Jaga kebajikan X ambil