Semasa hamil ada sakit tekak apa nak buat ye

Apa ubat atau minuman yang boleh hilangkan sakit tekak ni ye..huhu

1 Balas

saya minum jus lemon plus madu. buat suam. jangan habiskan terus. minum sikit2. sampai habis. nnt tekak akan rasa lega. sebab masa awal kehamilan saya, saya sakit tekak dan batuk2. kalau nak beli ubat di farmasi, kena inform mommy pregnant ya. sebab ada ubat yang mmg tak boleh dimkn oleh ibu hamil.

3y ago

saya guna madu yg asli tu, kalau tak letak madu pun takpa, sebab madu tu nak bg manis sikit je. tp madu pun elok sebab ada khasiat juga. cuma jgn letak banyak, just 1 sudu kecil je.