barang..yg perlu sy sediakan sebelum bersalin...

apa saja yg perlu sy beli..sebelum bersalin..sebab nie pengalaman pertama sy..brng yg sy perlu sediakan..dlm beg untuk bw ke hospital.tu brng apa jak?..

5 Balas

Kalau barang baby saya InshaAllah bawa, baju 3 pasang (lengan panjang dan bebutang depan), lampin 3 helai, pampers new born 6 helai, sabun n minyak telon baby bawa juga tp standby je kalau nurse nak, lps tu sarung tangan n sarung kaki baby n tisu basah 😁 Kalau barang ibu just bawa kain batik 2 helai, baju utk balik, pad, minyak panas, stokin 1 helai, selipar utk p bilik air, pinggan n cawan (kalau nak bawa), tudung extra. Jgn lupa buku pink n ic 😊

Baru lps kemas beg 😅 Tapi itulah, semua rasa mcm nak bawak. Sampai ke breast pump set pun saya bawa 🤣🤣 Handphone and charger jangan lupa!

Klu brg utk g hospital, sy bwk buku pink ic..kain batik n tshir utk nk keluar hospital..kain bedung bby, bju bby yg butang depan, pmpers newborn

5y ago

Mitten n booties utk baby pn kne bawak. Mse sy hritu nk besalin nurse just mintak bju bby je.. tp mse kita nk keluar hospital kne standby bju bby juga..tgk brapa hari kita dduk hospital.. sllu 2 psg / 3 psg da ckup

Hm,cuba sis cek geogle..sya pun cek google hari tu..kita ambek yg perlu je lah.

5y ago

Wc

Selain brg bby, brg untuk brpntang pn pnting juga.. hihi