Apa perlu buat jika dah naik double line? Terus scan atau biar dulu. Kandungan kalau ikutkan harini baru masuk 5 minggu.

Apa perlu buat jika dah naik double line? Terus scan atau biar dulu. Kandungan kalau ikutkan harini baru masuk 5 minggu. Kandungan pertama, baru kawin 23/02 haritu.

Apa perlu buat jika dah naik double line? Terus scan atau biar dulu. Kandungan kalau ikutkan harini baru masuk 5 minggu.
27 Balas

tahniahh sis.. ✨😁heheh.. kalau sy ni lain lagi sy buat.. sbb ni pregnant kali kedua jadinya sy cuma bagitau nurse masa sy dah masuk 7 minggu.. pdhl sy dah tahu masa 5 minggu mcm sis.. sy tanya bila boleh dtg tapi nurse x bgtau bila. sy pun diam saja malas tanya banyak kali. tetiba baru dua hari lalu tu nurse bagitau dtg esok suruh bawa kad mengandung sy yg lama.. hari tu sy yg x sabar , nampaknya nurse dah nk panggil dah.. tiba2 pula sy rasa gemuruh skrg ni😂😂 masa sy mngndung 1st time dulu sy x pegi terus.. sy tunggu sampai sy masuk 3 bulan lebih dan masa tu sy dah start muntah dan penat,baru nak pegi 😂 skli tgk bila scan masa tu, dah lengkap jadi orang anak sy tuu dlm perut tapi kecil sngt.. kali ni sy nk tgk dlm scan lebih awal.. tp xtau lah bila sbb baru bermula 😁

3y ago

hehe.. 🤭🤭🤭

pg je kk. nnti nurse bg tau la apa nak buat. saya pun sama. lewat period seminggu. cek upt positive. semalam terus ke kk book appointment. hari ni diorg call suruh ke klinik 8/4 ni. and ikut la apa diorg suruh. saya sbb ank second. jadi kene bwk buku pink anak 1st, sijil nikah, ic suami isteri and bil air/api. saya tak pasti apa. tgh excited tggu jgk ni. 😁

Saya buat 1st upt, terus naik line terang mcm ni, agak2 dlm 5mggu dh, pastu seminggu lagi buat balik upt tu, naik double line juga, so seminggu lagi, pergi private clinic utk confirmkan pregnancy. Syukur, 7weeks dh nampak kantung n baby, sekarang tunggu nk masuk 12 minggu bru g kkia bawak buku pink 😄

Saya pernah cek awal juga tapi last2 doc kata negatif result. Punya la heartbroken. Tapi last2 dah dalam 10 minggu saya pergi klinik lain pula, alhamdulillah mmg confirm pregnant. So better cek lambat sikit. At least bole nampak jantung baby dahh

3y ago

Baik puan. Terima kasih atas perkongsian

8-9w scan klinik swasta dlu sis... Cmfrom kn dh nmpk kantung & hearbeat bru sis call klinik buat appoment buku pink maksure sblom 12w nya dh buka buku tau.. and jgn lupa bg skali kertas scan dkt nurse..

biasanya 8w akan nampak kantung n heartbeat. sy scan awal dri 4w tapi blm nmpk lgi. pernah gugur 2kali jd pakar pantau. repeat scan 6w nampak kantung & 8w nampak heartbeat

3y ago

Terima kasih ata perkongsian puan.

Sama laa sis Kita..sya pn Bru 5 minggu,kandungan prtama juga,5 tahun sya tggu alhamdulillah..nk tggu 9 10 mggu Bru gie scan,sbb skrg katanya X nmpk lagi..

3y ago

Tahniah sis 🥰

saya pergi check kat swasta dulu. biasa doktor swasta akan suruh datang lagi 2minggu akan datang untuk confirmkan. lepastu baru pergi buat buku pink

sy dpt tahu 5 weeks jgk tunggu 8 week p book appointments buka buku pink.. n nurse bg tarikh buka buku masa 10weeks preggy

5w masih terlalu awal kalau scan pun belum nampak. 8-9w just nice kalau nak scan sebab masa tu dah nampak & heartbeat😊

3y ago

Ooo, baik. Baru tahu