breastfeeding and pacifier

Apa pendapat ibu2 tentang full time bf dan puting kosong..boleh ke bagi puting kosong dekat baby? Baby 2.5 bulan..bagi puting dia reject.. asyik nk susu je. Setiap kali overdose susu dia akan jd makin susah tidur mlm.

10 Balas

Mcm sy since bby dkt nicu selama 17hri sbb lahir prem .smpai la dh umo 8bln ni bby sy xpnh bg pacifier... Even husben pnh try suapkn ms g kk tkut tetb nangis ms org rmai lmbt dpt bg susu sbb blik penyusuan full house.. tgk2 bby xnk..dia sndri akn isap jari dia smpai terlelap .. bettr lg bby isap jari dia sndri dr gune pacifier...mcm sy juge df smpai skrng... Wlaupn pnh try bg botol susu.letak susu yg dh pam..dia tetap rejek..xtwla knp..tp mil n mak kt elok lg cmtu dr bg botol susu..cpt xde mik ms nk pnskn n.bncuh n.etc😅😅ank nk je trus bg.. hehe✌hurm..mcm.mslh sis ni.. sis try susukn bby smpai btl2 kenyng..in shaa Allah dia akn ok..lepas tu nti.maintain susukn dia stiap 2 jam jika.bby umo 2 bln.. mcm ank sy dh 8bln stiap 3 jam dia akn bngun nyusu.. jd kita kena alert time dia bgun time.bile..