Selain berurut.. apa lagi yg sy boleh buat utk cpt hamil?

Apa obat utk wanita supaya boleh hamil

8 Balas

Kdg2 bkn kita je kena usaha.. Suami skali kena usaha jugak. Sbb kita pun xtahu siapa yg problem.. Mcm sy hr tu, mcm2 ubat dah try. Urut pun dah. Period mmg teratur je tiap bln. Last2 sy ckp dkt husband... Sy mntak dia stop dlu merokok, mkn suppliment, p urut. Dlm masa 2 bln dia buat semua tu, sy terus pregnant. Time tu husband sy consume jus enerjax mamahope & vitamin c. Seriously air mani dia jd pekat... Xmcm sblm2 ni. Husband baru consume botol 1st...sy dh botol ke 5 jus mamahope time tu. Bila jd cmni.. Buat sy terfikir. Sepatutnya drp awal dia usaha skali dgn sy.. Bkn sy sorang2 je. Selalu cmtu la.. Asal xpregnant je, salahkan pmpn. Mmg drp awal sbnrnya husband sy ego bila sy ajak usaha skali. Dia ckp adk bradik belah dia sng je dpt anak. Merokok pun berderet anak... Dh jadi cmni, lgsg dia berenti terus rokok.

4y ago

O.. suami sy x merokok sis, memang masalahnya ni dr sy, dan sy pun x tau sbb apa

Utk pengetahuan folic asid lgsg x tlibat utk suburkn kita atau utk cptkn hamil. Itu ubat utk baby masa betul2 awal kehamilan utk bantu pkembangan otak n tulang dia. Makan sblm hamil sbgai psediaan sbb kita xkn perasan berapa lama baby ada dlm perut kita sblm check upt. Saya cadang awak amalkan bsama suami selang 2-3hari sekali. Bhenti smggu sebelum period. Suami isteri makan kurma sehari 7 biji utk lancarkan darah dan juga susu kambing seminggu sekali bantu pekatkan air mani. Elakkan mkn pedas dan junk food. Bykkan doa dan tawakal ya. Semoga ada rezeki awk.

Jgn stress2, consume acid folic... Tapi kne igt acid folic bukan ubat utk kehamilan... Acid folic just utk prepare if anda hamil... Bila hamil baby akan terus serap acid folic dlm badan kite

Consume asid folic. MIL saya pesan elakkan makan yg panas2 mcm lengkuas & junkfood, fast-food. Insya allah ikhtiar dan doa juga

4y ago

Asid folic tu sejenis vit B yg penting utk bayi & bukannya ubat penyubur utk ibu sis. Biasanya diambil 2-3bulan sebelum hamil & sdg hamil sbg persediaan awal mengurangkan kecacatan tulang bayi, pembentukan bayi yg sempurna, baik utk otak &saraf tunjang bayi, kuatkan rahim & perkembangan bayi yg sihat. Itu yg saya faham tentangnya & sekadar perkongsian info dgn sis&kawan2 ya😊😊😊😊😊

Make sure period regular dan jgn stress.

Jgn stress..makan asid folik

4y ago

Asid folic tu apa ya.. ada contohnya kh

Consume asid folik

4y ago

Awk nk hamil.. Awk kena tau ape tu asid folic

Amal asid folik