Nak tany pasal air ketuban

Apa kita perlu buat klu air ketuban pecah? Maksud sya mcm apa yg perlu kita pakai cth ada pad khas ke? Atau mcm mna? Sbb sya mcm tertanya2 apa nk buat kalu air ketuban pecah? Memang la kita kena terus le hospital tp xkn nk pergi dgn air yg dah mcm air terjun ( ni apa yg sya baca laa klu air ketuban pecah memang akn keluar banyk) Saya mengandung ank pertama tu yg tany soalan mcm ni ? klu x kesah jwb la klu rasa mcm nk kecam scroll laju2 ?

1 Balas

Kalau air ketuban pecah. Pertama, kena tau warna air ketuban. Sbb nnti doktor akan tnya. Jernih? Ada darah? Lepastu, guna pad mcm biasa. Di wad pun guna pad. Sbb penah juga tengok sorg ibu ni mcm mau kena marah oleh nurse sbb kain dia basah betul.

4y ago

Tq utk info 😊