saya mengandung first baby

Apa keperluan yg perlu di sediakn utk bersalin & berpantang ?

1 Balas

Berpantang 1. Tungku 2. Stokin pantang 3. Kain batik 4. Param, tapel, pilis (seriayu best) 5. Bengkung 6. Set pantang nona roguy 7. Ubat lawaskan berak nonaroguy 8. Heater (kalau masak air kat bilik) 9. Pakej urut minimum 3 hari 10. Disposal panties 11. Pad overnight libress (beli banyak) 12. Thermos 13. Milo 14. Kurma

5y ago

Barang baby 1. Baju new born sikit 2. Pampers newborn (beli 4 packet terus) 3. Wipes 4. Minyak kayu putih/minyak telon 5. Baby cream joielle (untuk ruam) 6. Nappy cream sudocream 7. Putik kapas 8. Lapik kalis (tukar lampin) 9. Tuala 10. Napkin satu pack 11. Bedung 12. Barut 13. Sarung kaki tangan 14. Pump susu/collector 15. Milk storage (plastic pun okay)