minyak angin

Apa jenis minyak angin yang ngam sapu kat perut baby..saya pernah beli minyak yu ye cap limau..bila saya sendiri pakai rasa panas pula..apa lagi dekat baby kan?

47 Balas

Saya guna minyak kayu putih. Dia x pns. Sapu byk2 pon x pns. Dia cuma rasa berangin segar je. Bkn berangin yg pedih mata tu. Saya try kat diri sendiri dulu sebelum sapu kat baby. Alhamdulillah serasi dgn ank saya. Tiap kali lepas mandi sapukan kt perut, belakang bdn, tapak kaki & ubun-ubun. Confirm dia kentut banyak lepastu. Setakat ni baby tak pernah ada masalah kembung perut. Tak pernah selesema & batuk berkahak. Alhamdulillah.

Sebelum saya bersalin pun saya ada baca review dulu sebelum beli minyak utk baby. Semua review cakap yu yee mmg panas utk baby. Anak dia meraung macam kena dera, rupanya minyak panas sgt. So far review yg ok minyak telon bebiku dgn mustika. Saya guna bebiku

Sy dr ank 1 - 4 ni..mmg pkai minyak yuye.. Tp kne latak kat tgn dlu..sapu2 kt tgn dlu...jgn direct terus pd baby..mmg meraung baby... Lpstu guna minyak tyt utk urut baby...alhamdulillah...ok je..buang air pun senang...setakat ni...

Myk yuyi jgn letak byk2 kt baby setitik 2 je.. Berngin Dan pnas.. Kalo kulit baby x tahan dgn myk yuyi guna myk telon atau myk lain utk baby.. Try n error sis bergntung pda kesesuaian kulit Dan baby..

Baby saya dulu pon guna minyak yuye cap limau , rasa panas . Kesian kat baby . Saya tukar guna minyak bayini mestika . Tak rasa panas pon even bau minyak ni macam berangin . Bau pon wangi je . 🤗

minyak telon elok brand bebiku , anak saya dari lahir sampai skg 2 tahun guna nie ja . alhamdulillah elok . pernah guna minyak yu ye cap limau tu kesian perut dia merah2 . tak sesuai .

Saye pakai minyak telon JMK & baby balm Comfy Baby dari Puer's Kidsdom. Balm tu mmg bagus sangat, lepas sapu n urut2 kat baby terus keluar angin kentut2. Kadang2 terus buang air besar

4y ago

maaf laa lambat reply. dekat shopee ade jual

bby sy smpai skrg pkai minyak yu yi tu..alhamdulillah dia ok je..dulu masa bru lahir pkai minyak telon..bby dh sebulan tukar lagi minyak kayu putih..lpas sblan bru pkai yu yi..

Minyak yu yee tu tuk 3 bulan ke ats. Kalo sapu buh kat tgn gosok2 baru sapu ke perut ank. Jangan buh kt perut tros. Kalo nk buh kat perut stitik 2 je xya bnyk2

Jgn gune minyak tu sis kwn sy pernah guna dia xsengaja letak byk hbs mgelembung kulit baby dia.. Terus masuk wad.. Gune minyak telon, vicks pon okay