tips naik kn darah

Ap tips naik kn darah? Sbb darah sya rendah 8.5 jak Da penat makan ubat doktor bgi tak berkesan

27 Balas

Makan ubat tu kena ikut time betul sis, sy dulu pun macam tu, kalau boleh bgn pagi perut kosong tu terus makan ubat, jgn makan apa2 makanan atau minuman lain selain air kosong, pastikan cukup 2jam lepas makan ubat, baru boleh makan, kdg2 akan rasa pedih perut sikit, tp memang menjadi, so tahan jelaa, inshaallah ok n HB akan naik sikit2, ptg2 makan kerang tiap2 hari, malam minum susu

4y ago

Oh yeah ka

Campurkan 2 biji limau nipis ke dalam 1 liter air kosong,kemudian minum hingga habis,setiap hari buat mcm tu. .darah akan naik,saya buat mcm tu. .kurangkan minum kafein,

Saya tukar dari obimin ke iberet. Makan dengan perut kosong pagi2 dgn sunquick. Jarakkan makan breakfast dalam 2 jam lepas tu. Alhamdulillah naik sekarang 12 dah 🤗

Sy pun sama mkn ubat dr kk ikut masa dua jam tak mkn apa2 slps mkn ubat but hb still turun naik d situ je, klu naik 11 pun dah kira Syukur..mdh2an bsk cek hb ok huhu

makan ubat doktor dgn buah ore sunkist atau dgn jus oren. beli lah air twister ke atau apa² jus oren. makan kerang sekali, kerang senang nak naikkan hb.

makan bayam, daging, jambu batu, kerang 😋😋 makan ubat iberet je..hb naik tapi make sure elakkn kafien & mknn yg boleh buatkn hb low

4y ago

xkuat sgt..minum ngn air suam je....

I pun sama Dulu 7.8 Sekarang dah naik 12.3 minum jus Jambu Batu,ribena,bayam merah,kerang,keria,jus buah delima,Drangon fruit

Sy test aritu 9.5 then mkn jambu,tembikai,minum ubat dgn air limau kasturi/nipis/oren twister alhamdulilah td check da 10.4

Minum susu everday/Anmum setiap hari..2 kali sehari.. Makan sayur2an...elakkan minuman b'kefen dan minuman b'gas

Try mkn jambu batu.. setakat ni tu ja saya try.. nnt nk checkup tk tau lg berpa hb ni.. semoga dipermudhkn urusannya sis