Covid for Pregnant Women

Anyone yang pernah menghidap covid time pregnant? What should we do?#advicepls #firstbaby

11 Balas

Sy kena time 15 week...so far simtom x teruk..demam 2 hari..batuk Dan flu yg lama...bnyakan minum air sis..vit c jngn tinggalkan..Sy amalkan minum air lemon madu. .Sy x dpt terima suam/panas..Sy minum sejuk ..husband buat bnyak2 .simpan dlm peti sejuk..tinggal utk minum ja..ubat Sy x makan..sbb nak jaga2..sbb 1st baby...so far skrg sihat2 dah masuk 21 weeks....semoga cepat sembuh sis

2y ago

boleh ke kalau minum air kelapa dgn madu? ada efek apa2 tak

Sy pregnant 20 weeks.. baru je habis kuarantin hari ke 7.. alhamdulillah semua ok.. sehari je demam.. bnykkn minum air masak n air kelapa lemon.. nurse ckp bila kene covid time pregnant ni jgn smpai level 2b, tu da bahaya.. sbb jantung ibu start laju.. alhamdulillah sy sampai level 2a je aritu...

2y ago

Category covid. Category tu based on apa simptom yang kita ada

jangan lupa mkn vit c . buah2 jangan tinggal . dan mnum air lemon . lemon boleh buat snacks jugak . yg penting jangan biar perut kosong ye .. jangan mandi lewat mlm . sebab dulu masa sy kena sy selalu sakit dada ..

Saya baru ja habis kena , skrg 16weeks . terus ke CAC sebab malm dah semput. kena ward kat hsptl 4hari sbb oksigen dgn jantung drop . minum air masak bnyak2 yea 💪🏻💪🏻💪🏻

25weeks.. warded.. dktor cuma pntau heartbeat bby n bp ibu.. tu sj.. darah dlm bdn x cntik 3hr brturut².. las² sy usahakan sndri mnum air kelapa.. esoknya blh balik🥰

Sy 24w pregnant. Positive covid . Dr bg ubat untuk rawat simptom. So far alhamdulillah dh sihat dah. Just keep on makan ubat dr bagi and vitamin c daily

saya pregnant 13week, pergi CAC hari tu.. baru keluar ward sebab symptoms covid semua ada.. klau rasa xsedap badan terus inform doc..jgn biarkan sis..

Pernah masa 5 weeks. Alhamdulillah semua baik2 je, skrg dah 33 weeks. Btw masa ve covid tu sy belum vaksin lagi. Skrg dh siap booster.

2y ago

Teruk jugak masa kena tu.

sy bnyk kn minom 100plus and air kelapa. yg lain xde sgt pun. ape pun consult Dr. covid hit differently for each people.

Masa saya kena covid aritu saya amal kn air kelapa,lemon cengkih,banyak kn mnum air putih