Check List Newborn

Anyone can help to share checklist newborn? Saya blur dan tak tahu nak beli apa. ??? #6monthpregnant #firstbaby

1 Balas

1.diaper(saya dulu guna brang huggies tape nb) ×6pkts 2.baju romper lengan panjang ×3pcs size nb 3.topi ×3pcs 4.Booties and mittens ×3sets(baby guna 1bulan je pastu nurse akan suruh buka 5.seluar panjang/romper with seluar ×3pcs size nb 6.bedung/swaddle ×4pcs 7.wipes ×6 or more boleh stock 8.towel ×2-4pcs 9. Basin mandi baby 10.lotion 11.sabun baby(dulu saya guna drypers but now saya guna cetaphil baby) 12.minyak angin baby(saya guna kayu putih) 13. Gromming set baby(nail clipper,comb, ect)

4y ago

Kalau ikut pengalaman saya pergi hospital kerajaan. Saya cuma guna 1.baju balik 2.maternity pads.ada hospital minta ganti balik so kena siap2 beli.normal delivery 20pcs. Cserean 30pcs. 3.sudu,garfu,cawan,bottol air/flask. 4.powerbank 5.selipar 6.kalau rasa nak mandi awak boleh bawa tuala and barang mandi.kalau saya tak mandi pun sebab tak biasa mandi tenpat org walaupun saya ada bawa.lagipun cuma 1hari je kat hospital. 7. Panties.ni penting sebab kalau bocor ke apa ka at least ada. Nak guna yang pakai buang tu pun ok 8.makeup.tak pakai pun tak apa 9.topi/tudung sebab kata org nanti masuk angin 10.socks 11.jacket kalau takut sejuk.saya tak pakai pun 12.buku pink and documents penting seperti sijil nikah kalau ada, ic suami isteri. Fotostate awal just incase kalau dorang minta fotocopy.lagipun kalau nak buat birthcert anak mmg akan guna pun fotocopy Untuk anak 1.swaddle/bedung ni penting masa balik nanti awak kena bedung anak awak. Awak boleh google cara bedung baby sebab kalau mcm saya