Hi mommies.skrg 14 minggu pregnant..i alami cirit birit hari ni..normal,ke?or rujuk doctor

Anyone can,help me to answer

4 Balas

Saya pun kena cirit birit harini, dr pagi td sampai mlm ni. Dan muntah 3-4 kali dlm seharit. Td ptg dh ke klinik, mmg dehydrated, doc dh masuk kn air ok sikit badan tp masih cirit birit. Doc ckp xbole bg ubat cirit birit sbb tk sesuai utk org pregnant. Seeloknya pgi klinik sbb selalu org cirit birit akan dehydrated

Saya last week pun macam tu start dari muntah sampai ke cirit birit. Dalam sehari je saya kena dah lembik badan. Esoknya saya ke klinik. Doktor bekalkan antibiotik dan ubat yang lain. Alhamdulillah ok dah. Saya makan kupang jadi gini. Saya pun 14weeks 5days

boleh minum oral rehydration salt utk ganti apa yg keluar dr badan. sy haritu cirit birit juak, doctor bagi ORS je. kalau sampai lesu, pucat, dehydrated, kena admit.

1y ago

okay @Diana Phillips

kalo cirit birit kne rujuk doc ye. tkot air dlm bdn kurang efek pada kandungan.

1y ago

tq u @ Mama Oya