Bila ‘B’ belly akan tukar ke ‘D’ belly

Anyone facing this? Lol. No issue just curious am i the only one pregnant with b shape belly instead of D shape belly. Ada sesiapa with experience mcm ni? Bila perut akan naik ke atas ya? Im currently at 22w. The pic is NOT mine. #22w

Bila ‘B’ belly akan tukar ke ‘D’ belly
24 Balas

same like me... sb mmg sblm preggy perut dh buncit kt belah atas..yg bhagian bawah masih lembik...mungkin btol bila dh sarat bru akan btol2 bulat perutnye skrg ni redho je la haha..bru 14w tp perut boleh tahan besar cume shape x cantik..berat sblm mse 1st bukak buku 69kg tp lani dh turun 2kg maybe sb kurng selera mkn..

Rupanya bukan saya sorang mcm ni ye 😅 saya tak tahu sbb ni first baby. Tapi berat saya dlm 83kg baru 13 weeks. Saya fikir mungkin sbb baby kecik lagi so saya tak berapa risau.

3y ago

nanti 5 bulan baru nampak perut and akan naik mendadak sampai 9 bulan. kalau boleh awal2 ni kawal berat.

saya tergelak pulk tgok sorry sbb saya ingt saya sorg je mcm nie.. rupanye ramai jugk ye B belly... lega rasa bila baca ramai gini.. tkpelh asalkan bby dkt dlam siht da syukr..

Kalau saya bukan B belly, more to H belly. Lepas mandi je mesti macam tu, kiri kanan benjol area tengah tu leper. Then okay back to D belly

Lahhh ingat aku jek tak normal haha dah 19 weeks masih tak nampak mcm pregnant nampak lebih kpd buncit perut sbb berat 89kg skrg haha

Ingatkan sy sorg yg mcm nie,rupenye ramai yg same mcm sy,perut sypun b belly bentuknye,hrap bile dah makin besar tkde dah b belly...

sy...ingt kan sy sorg je...suami slalu gelakkan sy sb dia ckp perut xbulat..dr yg cek perut pun slalu tnya knpa perut mcm ni

3y ago

Ye..berlipat perut sbb b belly bentuknye...😅

rupanya bukan saya sorang je .. saya dah 18week pun still B belly .. kadang2 pikir ,,aku ni ngandung ke idak .. ,😅

4y ago

Oh tak la berat sgt. Sy 85kg b4 preggy.

yaaa. finally. ada jugak yg sama. haha. now sy 24w perut still mcm ni. tapi takpe. snng pakai baju seluar. haha.

3y ago

betul bila pk2 balik ada kelebihn b bally nie pada dri kita sndri.. ia kurg mengah berbanding D bally.. pastu nk tundok masih okey lagi

saya pun. dah 19 wks 3 days. perut masih B belly...tp lepas mandi jadi d belly. lepas tu jadi b belly balik