Sesiapa tahu mcm mana cara nk hilangkan ruam yg teruk utk bayi berusia 1 bln ke bawah.

Ank sy baru berusia 25 hari.

Sesiapa tahu mcm mana cara nk hilangkan ruam yg teruk utk bayi berusia 1 bln ke bawah.
31 Balas

Anak saya pun ruam teruk. Gunakan mandian eubos cream bath oil tu je. Alhamdulillah dalam masa 2 hari dah elok cantik kulit anak. Boleh cuba search review untuk maklumat lanjut

Kalau puan rasa itu kesan pakai bhn2 chemical, boleh juga try produk viprolabs . Anak sy & anak buah sy yg baru lahir pakai sesuai utk kurgkan ruam2 kat muka atau kulit kering

pegi farmasi beli umbat sapu excimia.. atu ruam... sapukan pada muka.. kuantiti sedirikk jeee macam anak syaa ..P/S ..jagan picitt ruam tuu kesian bby kesakitann.. ok hihihihi

2y ago

tq puan. tu la ritu sy keruk jgk ruam kt bhgisn kpla. geeam tgk sbb kuar putih² pastu ada bau. tp bila tgk dh merah² sy tl keruk dh kesian kt bby.

sama laa mcm anak saya ruam mcm ni.. sampai mcm merekah kulit dia. then skg kan ade balm yg terbaik n bagus.. balm tasneem. alhamdulillah licin kulit bby sy skg..

anak sy pun jadi ruam mcm tu kat muka,. alhamdulillah dah hilang,sy letak aloe vera jelly forever living,. 🤲🏻

saya guna balm honeymommy dri dia newborn smpi 4 bulan skrg ni..asal ada ruam sapu n akang hilang esoknya

kalau boleh jangan terlalu perap bayi dengan kain ataupun jangan pakai kan baju yang tebal2 hehe..

try pkai lotion cetaphil..dlu ank sy Pon ruam teruk jgk.. pkai lotion cetaphil alhamdulillah elok

2y ago

Tq puan. InsyaAllah sy cuba nti otion ni.

eczema.. cari ubat kat pharmacy... i also beli kat phamarcy.. 1 week recover.. ruam susu

better tak payah sapu yg pelik2 ikut petua dulu laa . normal dah kulit bby mcm tu..