Berat ank susah nak naik

Ank sy 5tahun,b.talasemia trait.ssh sgt berat dia nk naik.skrg ni 14kg je berat dia.da lyn dia mkn.suap dia mkn.masak apa dia nk.tp berat masih xnk naik.sbulan naik 100g je.ada x mommy2 yg ank mcm sy?ssh hti di buatnya

1 Balas

Sy dlu ad mslah yg sma mcm sis tpi doktor ckp kdg bukan pmkanan jgk fktor brat kurang naik tpi tidur yg xckup pon boleh buat brat xnaik , .. klau dri segi pemkanan plak mungkin kualiti mknan tu mcm cth mknan yg brkhasiat , bukan fast food atau jajan2 tu .. moga brmnfaat utk sis .. sy dh cuba Alhmdulillah naik brat bdan ank..