Batuk N Selsema

Ank sy 3 thn... Doc x galak kn bg ubat... Vmna ek nk buat... Kesian tgk ank batuk... Mlm2 nangis sbb tersumbat hidung

20 Balas

utk batuk boleh bgi anak kunyah cengkih atau kite boleh ketuk2 cengkih tu utk ank mkn,utk selesama boleh ambil kunyit hidup hiris sedikit dan sapu pada atas kening hingga ke batg hidung ank,sedikit shja buat hari2 in sha allah

Anak saya kerap batuk. Bila batuk dia akan jadi penat.. Dah mcm2 ubat sy beli. Alhamdulillah yg ada perubahan. minyak bawang putih dan hati unta. InsyAllah..kita cuba .mana nk tahu serasi

cuba buat minyak bawang putih momy..sya selalu buat klu anak batuk n selsema.. sya juga beli sterimar utk spray kt hidung trsumbat ank..

1y ago

btl saya pun ada buat stetimar pun ada ...

kalo ank sy trsumbt hidung, sy memg siap2 sdiakn spray utk clearkn hdung baby.. tp yg tu sy tnya dktr dlu kt klnik knk2..

Saya letak iliadin nasal drop then buat minyak bawang putih sapa dekat anak.. sambil sapu tepuk2 mcm doktor ajar

klu ank sy siz... sy bagi madu kelulut 1sudu teh bancuh air suam sikit bgi cair sja lps tu bgi minum...

Sya kalau hidung ank tersumbat malam2,saya basahkan ubun2 nya..then sapu kunyit hidup d batang hidung

Cuba guna kunyit hidup, gosok jak kat btg hidung anak. In Shaa Allah hingus anak kering

mcm sy..sy bgi ank sy madu tualang asli..1sudu kecil..alhamdulillah beransur baik batuknya

Sy guna CF Rub ni. Dari bahan semulajadi. Alhamdulilah serasi elok dengan anak sy.

1y ago

anak sya pakai ni waktu baby ..skrang tidak lagi