Hidung tersumbat

Hi moms..nk tnya mcm mna nk guna marimer yg bentuk cecari tu kt ank ek..hidung tersumbat kesian dia x tentu nk susu..bg susu pun ditolak..ank baru 2m 16d..klau ada moms yg berpengalaman gna tu boleh x tolong ajrkn sy. #pleasehelp #firstmom #firstbaby

Hidung tersumbat
6 Balas

time anak saya umur 1/2 bulan dia memang ada selsema dan berkahak , bawak pergi klinik , klinik mampu bagi ubat marimer ni je sebab yelah baby lagi kan , takboleh bagi ubat batuk , cara pakai dia titiskan dekat dalam hidung baby , lepastuu tunggu dalam berapa saat macamtu , awak kene sedut , sedut pakai tiub untuk sedut hingus baby tu , dekat shoppe ada jual

kalau bby saya haritu selsema juga umur 2 bulan, bawa pergi hospital nanti dia bagi ubat titis kat hidung untuk cairkan hingus baby. kejap je da cair pastu boleh sedut . mlm bole tido dahh

2y ago

hospital tak sedut sis. dia bagi ubat titis kita buat sndiri. saya guna sedut yg manual tu ja. hehe

biasa guna sterimar je sis....ini x pernah jumpa lagi ..boleh rujuk balik tempat sis beli..

Biasa guna sterimar. Sangat mudah nak apply + efficient. Spray type.

cuba search dalam youtube..mungkin ada cara penggunaan nya

2y ago

x jumpa..kbnykkn yg guna spray tu je.. google pun ada cri tp smua spray juga xda yg liquid

Pharmacist tak tunjuk ajar cara guna?

2y ago

Ermm... Susah juga tu