Susu ibu kurang

Hi semua.. ada yg bole suggestkn tak milk booster ape yg ok ye.. sbb susu bdan xde.. trpksa bgi ank mnum susu formula #firstbaby #mommybuntu

5 Balas

sis boleh buat power pumping. cara boleh google. pengambilan makanan berkhasiat juga membantu.kerapkan skin to skin dgn baby. naikkan mood bg happy. insyallah akan membantu susu meningkat. Kerap/jaga waktu pump every 2@3 hours sis boleh try Innate Lactea, milkbooster campuran kurma merah, longan, barli. insyallah kalau serasi dpt menambahkan susu badan dan mnjadikan susu pekat. boleh whatsapp sy jika berminat 0109268238 - Myra

Demand and supply kak. Makin bnyak kita bagi susu kat bayi, makin bnyk penghasilan susu. Kena kerap menyusu dan pump. And jgn lupa minum air masak bnyk2 ☺️😘. Makan makanan berprotein tinggi jgk supaya susu pekat. Susu pekat, bby knyang. Bby kenyang, xkuat laa meragam

1.Bg baby isap puting bdn, lama2 susu akan keluar 2.Bnyk minum air masak 3.Jgn stress, kalau stress susu ssh keluar 4. Mkn makanan berkhasiat

Boleh try lactation cookie Makan papaya/ salmon/ minum Teh tarik

Minum susu, horlick, mkn nasi sayur2 lebih kn ☺️