Adakah ad baby 5 bulan dh tumbuh gigi??

Ank saya, 11/6 baru nk masok 5 bulan. Tp start smlm air liur dya xbleh control, dya msti akn pgg telinga dya dan dya akn tekan2 gusi dya.. smpai dh demm skrg neyy.... Adahkah itu faktor nk tumbuh gigi??

3 Balas

yup ada. baby 1st sy start gatal gusi masa usia dia 4m. baby awak tengah gatal gusi. antara yg awak boleh buat sejuk kan susu di chiller dn bg baby minum. boleh bekukan susu kemudian bagi baby hisap. boleh jugak sejukkn teether baby. boleh sejukkan kain napkin bersih kemudian bagi baby hisap☺️

1y ago

most wc awak😘

ye btul tu puan ada juga bby yg tumbuh gg awal..paling awal seawal ms lahir..tp tu jarang sgt berlaku... nnti puan try belikan ank mainan teether tuk bg ank gigit2 bila gusinya gatal..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

bole jadi juga tuh tanda2x nak tumbuh gigi, kalau ni awak check gusi dia, selalu nak tumbuh gigi, gusi akan bengkak & awak bagi teether kt dia ,bagi dia rasa selesa sikit.

1y ago

thanks share