Jom share pengalaman berapa lama dlm LB

Anda berapa lama duk dalam Labour Room..? #justsharing ##pregnancy

Jom share pengalaman berapa lama dlm LB
214 Balas

sakit tu dari pukul 4.30 petang sampai ke 12.30 malam,laluan dah bukak 5,last czer sebab ada masalah lutut (Osteoarthritis).. sebetulnya memang dah masuk list czer tapi baby nak keluar awal, jadi emergency czer...sakit buka laluan pun dapat, sakit czer pun dapat... pengalaman yang tidak dapat dilupakan sampai bila-bila...

1 jam lebih, bukaan da 5cm, lepastu kena tukar bilik ot🤣🤣..ctg abnormal,contration kuat mcm bukaan da 8-9cm nurse ckap.,jantung bby laju, doktor kata bby stress.. rupanye bby tak sabar nak keluar tngok ibu dia😢.. great experience, alhamdulillah.. 4 hari lagi anak sy yg bertuah tu pon umur setahun.

X sempat masuk LB, 4am sakit time tgh tido kat umah, 5 minit sekali..trus kejut suami g hospital, mujur hospital dkt...smpai hospital cek jln 10cm trus teran, pecah ketumban pastu kuar baby 🤭🤭 Alhamdulillah cepat sgt kejadiannye 😁

10:30am turun labour room jam 2:30pm naik wad balik. 12:35pm beranak. Doct dgn nurse target jam 2 beranak sebab sya masuk ubat bom. Ubat untuk paksa beranak. Tapi baby keluar lebih awal dari yg digangka.

anak pertama masuk pukul 9pagi bersalin pukul 12+ mlm baby boy anak no2 masuk pukul 9pagi bersalin pukul 4tengah hari baby girl anak no3 masuk pukul 10 bersalin pukul 04.40 pagi baby girl

👍😆 Anak sulung hampir 12jam.. sudahnya emergency czer Anak kedua pkl 12am masuk LB pkl 2.36am bersalin... Keluar LB pkl 4:30am coz yang jahit lama.. kulit tahu Misi ckp

masuk labour room kul 1pm bukaan 6cm tak rse ape2 lg,tp pkul 6 lbh masih lg 6cm tp da rse sakit sangat. diorang pon suruh terang , terang2 kul 6:57pm bru beranok.

11 jam lbh .. masok 2.30am kuar LR ngam lps azan zuhur .. bersalin jam 11.31 .. lama sbb bukaan still 4cm tp air ketuban pecah dl .. fuhhh mencabar tahan 😰😅

dalam 1 jam je , setengah jam tunggu jalan bukak 10cm , setengah jam teran sampai baby keluar 🤭 ank kedua niy x tahu la berapa jam pulak , risau jgk 😅

👍🏻 masuk lr pkul 1210 brsalin pkul 1240, anak first. masa mengandung tu banyak buat practik cara cara meneran, alhamdulillah keluar baby boy