Ujian berat..38minggu genap bersalin emergency czer..anak meninggal dunia slps 3hari kelahiran..😢

Slmz smua mommies.. Skdr sharing.. EDD sy 9/6 tp sy slmt melahirkn baby boy pd 26/5 jam 11.59am.. Alhamdulillah syukur xtrhgga.. As a mama, sy dpt menyusukan baby, suami as a Papa dpt azankn n iqamatkn baby..🥰 Alhamdulillah bi iznillah..🤲🏼 Sy bersalin secara emergency czer krn bukaan trlalu cpt 4cm, contraction yg kuat, pecah air ketuban disertai ngn bleeding yg terok.. so sy fully bius.. sedar2 je baby ada di sblh tgh mnyusu bdn.. Allahu Akbar.. Xtrgmbr prsaan sbg sorg mama mse tu.. Lemah x bermaya krn khlgn drh yg byk tp dikuatkn smngat krn fkrkn suami n baby.. Tp prncgn Allah swt Maha Hebat.. 4jam slps kelahiran, baby dimsukkn ke NICU krn sesak nafas.. 28/5 jam 8.48pm, baby hembuskan nafas trakhir disisi sy n suami.. Smoga kami psgn suami isteri diberi kekuatan n ketabahan mghadapi hari2 mndtg.. Kpd mommies2, hargai amanah yg Allah swt beri.. #AnakSyurga #MuhammadAlim #AlFatihah

Ujian berat..38minggu genap bersalin emergency czer..anak meninggal dunia slps 3hari kelahiran..😢
14 Balas

Innalillahiwainnalillahirajiun.. Al Fatihah.. salam takziah buat awak dan suami semoga sabar dan redha dgn ujian Allah SWT.. Insyaallah anak kmu menannti di syurga.. teringat nasib adk sy babynya pertama dan kedua pulang ke rahmatullah.. sedihnya kehilangan itu hnya Allah SWT yg thu.. kita redhakan hati.. dan ingat janji ganjaran dri Allah SWT.. 🥺

10mo ago

Terima kasih.. InsyaAllah Ameen.. Smoga dipermudahkn sgala urusan mommies2 diluar sana yg sdg hamil mahupun yg sdg menunggu due date.. Smoga Allah swt bg gnjrn syurga buat kaum ibu..🤲🏼💞

semoga Muhammad Alim menunggu sis & suami di pintu syurga serta memimpin tangan sis & suami masuk ke syurga..sy doakan sis dikurniakan kesabaran yg tinggi serta dikurniakan rezeki yang tidak disangka²..jaga diri & emosi sis..

10mo ago

Allahumma Ameen🤲🏼 Syukran Jazakallahu Khoir utk doa n sokongan.. InsyaAllah.. 💞

Salam takziah buat puan n suami..semoga tabah n dpt hikmah d sebalik kjadian..sy pun EDD 9Jun..tp Alhmdlh selamat melahirkn 18 Mei lalu..now warded sbb kami berdua demam 1Jun lalu..rupanya dapat Covid..ujiqn Allah

10mo ago

Allahu.. Terima kasih.. InsyaAllah.. Tahniah atas kelahiran baby.. Dan Syafakumullahu syifa'an aajila utk puan skluarga juga..🤲🏼

Allahuakbar sis. Sy betul2 terus angkt tgn berdoa utk sis tabah menghadapi ujian ni , take yr time ya sis , baby comel sgt, bermain lah di taman syurga yg indah baby ❤️

10mo ago

Allahu Robbi.. Syukran Jazakallahu Khoir ats doa n sokongan.. InsyaAllah Allahumma Ameen🤲🏼

takziah sis ya.seorg anak syurga dh mnanti sis di pintu syurga 🥺 semoga kalian suami isteri tabah,, dan dilimpahi rezeki blipat kali ganda aminn 🤲

10mo ago

Allahu.. Terima kasih.. Allahumma Ameen 🤲🏼

Alfatihah. Semoga Allah menggantikan kesedihan dan kegembiraan yang dinanti. InsyaAllah, baby tunggu di syurga.

10mo ago

Terima kasih.. InsyaAllah Allahumma Ameen 🤲🏼

Maaf sis bertanya.. Baby tiba2 sesak nafas tu knp ya? ada kena jangkitan kuman ke apa ke yg menjadi asbab?

10mo ago

Sy 14x gugur sis.. Kalau org yg 1st time dengar mmg terkejut😆tp sy yg lalui ni dah rasa pasrah je dah..tgk UPT positive pn trauma dah.. Paling lama sy prgnant 2 bulan.. 😅 Semoga Allah kurniakan zuriat yg sihat utk kita semua.. Aminn ya Mujibb💕

Innalillah., smoga puan tabah mnghadapi ujian ni. Kuat yee mama. In syaa Allah ada rezeki baby twin lps ni

10mo ago

Terima kasih.. InsyaAllah Allahumma Ameen🤲🏼

Allahu...salam takziah buat sis dan suami..smoga tabah menghadapi ujian ini..inshaAllah

10mo ago

Syukran. InsyaAllah Allahumma Ameen 🤲🏼

Allahuakbar, semoga awak dan suami tabah menghadapi ujian 🥺🙏🏻

10mo ago

InsyaAllah trima kasih..