Anak batuk dh berhari² tp dlm 1ari x kerap.Selalunya anak batuk waktu malam. Batuk smpai termuntah².

1 Balas

better bawa pegi hos sis. bahaya Tau. skrg musim cuaca xmenentu n mcm2 penyakit. anak sya mcm sis,kalau malam je mesti batuk2.mula2 batuk biasa je tpi kerap batuk,kalau malam je mesti batuk.bagi ubat batuk biasa.pastu paling teruk saya xleh lupa,dia batuk2 awal2 pgi xberhenti2 smpai naik biru muka badan, jdi sesak nafas,trus bawa dia ke hospital. trus admit hos. bila cek darah pa semua. rupa2 nya ada jangkitan kuman dlam darah n paru2. 2 bulan ulang alik admit ward. pastu dok sahkan dia ada asma. dok xbagi dia kuar rumah, xleh bagi dia kena debu/angin. xleh bagi dia sejuk kalau tido malam2. kalau sejuk,batuk,sesak nafas n asma dia akan Mai balik. mmg kena jaga dia btul2. skrg pun dia bergantung dgn pam asma tu. dok bagitau kalau anak2 kerap batuk, trus bawa cek ke kk/hos. walaupun kita tgok mcm batuk biasa je, tpi dalaman kita xtahu lgi mcm mna.