Baby 24 hari Selsema Batuk

Anak Wanie yg baby mcm ade kahak dlm tekak die. Die mcm nk muntah tp tak keluar. Sekali, Wanie amik minyak AOW sapu kt belikat die gosok2 sikit belakang dgn minyak tu. Kt dada n leher pun sapu sekali. Tak sampai 5 min terus muntahkan lendir kahak campur ngn susu. Alhamdulillah. Terus takde nampak die mcm nk muntah dah ni. 😮‍💨 Nasib lerrr ade emergency kit. Setakat ni anak2 Wanie serasi sgt dgn minyak AOW Mr Therapy ni. 🤗 Tak sempat amik gmbr sbb baru nk urut2 belakang die sikit terus die muntah. Hbis baju n kain batik 🤣🤣 Btw anak Wanie hari ni 24 hari. ☺️ Nak minyak AOW jugak? www.wasap.my/60139249207/nakminyakAOW COD Sendayan & Dungun Available post jugak #cairkankahak #batukselsema #agentAOWMrTherapy

Baby 24 hari Selsema Batuk
4 Balas

hye sis. boleh promot brg sis kt luar birthclub ya. boleh ke home dan taip post, pilih bahagian jual & beli. kt birthclub khas untuk ibu2 bertanya soalan2 bekaitan kandungan, penyusuan, anak sahaja.

hai mommy.. macam mana nak buat baby selsema lepas tu ada kahak.. baby baru 3 bulan.

1y ago

if ade minyak yg blh bantu percepatkan proses keluar kahak tu, blh sapu dekat dada, leher, belakang die. Make sure minyak tu tak panas dgn die. Anak under 2years tak blh pakai minyak yg ade paraben, camphor n menthol ye. Then puan buat teknik percussion. Tepuk bahagian belakang baby 5min mcm tu. Then tepuk bhgian dada jgk 5min. Jgn kuat sgt sbb baby kecik lg. Fungsi untuk longgarkan kahak. Lg bagus jgn buat waktu die bru lepas minum susu. Nnti die muntahkan semua susu n kahak tu sekali.

👍🏻

👍