Darah di kemaluan bayi perempuan

Anak sye brumur sbulan dan kluar drh di kemaluannyer.. Normal ke?

7 Balas

anak prmpuan saya mcm tu.. masa umur sebln.. kluar darah dkt kemaluan... tu normal selagi bayi okey aktif minum susu dll.. klu nmpk baby lesu.. cepat2 bawa klinik ya.. tpi tu la..tak sampai hati tgok baby nangis kena cucuk jarum ambil darah dkt tgn kecik dia.. uhuu..

kalau baby girl, normal ada darah sikit keluar dari kemaluan tu. dipanggil "mini period".. bole juga cuba type carian "mini period baby girl" utk penjelasan. doct cakap sebab hormon mak dia masa mengandung. baby girl sy 2 org mcm tu jugak masa baru lahir.

anak saya baru lahir berdarah keluar dari kemaluan, doc cakap normal sebab anak perempuan ..

baru tahu pasal mini pireoid nie sebab bby saya 3orang,xpernah pulak keluar darah..

normal je puan saya dulu pun sama anak saya baru lahir keluar darah ..

check doktor knp blh darah tu.. ghisau apa² kan..

normal je