Kalau bayi mengesot ke belakang dulu tu okay ke?

Anak sye belum boleh mengesot ke depan, start ke belakang dulu, Anak sye 7 bulan.

7 Balas

Sama 7m. Raikan dia. Setiap kali dia mencuba, kita tepuk tangan, cakap ‘pandainyaaa dia’. Baby saya gitu juga, sekarang boleh dah buat position merangkak cuma baby belum confident nak gunakan tangan dia utk step merangkak. Tersembam je 😂

hi . baby sya 8 bulan baru pndai ngesot.. tp ke belakang dluu🤭.. lepas tu dh 9 bulan bru ngesot ke depan.. Nurse pun okay je.. stiap baby process pkembangan dia lain2x asal normal alhamdulillah. Enjoy the process dgn baby mom🫰🏼

anak saya pun cmtu sis ..asyik reverse je ..alhamdulilah masuk 8 bulan dh boleh kedepan plus merangkak haa ..pelan2 ye ibu ikut fasa dia..

Memang biasanya baby akan mengundur dulu. Nanti lama sikit baru dia akan ke depan sikit2, angkat punggung, merangkak, duduk. 😃

rasanya byk baby jenis mcm tuh, reverse power, nak kedepan tak reti n slow je. mcm anak saya pun sama.

baby saya pun mcmtu. dia akan mengesot kebelakang. pastu lama lama dia terus merangkak kedepan.

Sama sis 🤣