baby boy 5 bulan byk air liur

anak sy umur 2 bulan xsilap dah start byk air liur sampai skrg.. mula2 sy xkisah sbb dah baca yg tu mmg normal.. tp bila org sekeliling mula bcerita n mnakut2kan saya baru lah sy jadi overthinking betulkah baby yg air liur meleleh2 ni xbagus? betulkah baby cmni masih meleleh air liur hga umur 3, 4 tahun? mcm mana nak kurangkan lelehan air liur baby? sebelum ni sy xkisah pun, tp skrg dah insecure sbb org sekeliling kaitkan air liur baby dgn maknya yg xjaga kebersihan.. pdhal dh ckup jaga pun😩

15 Balas

normal sis, untuk umur 5bulan tu. nanti nak tumbuh gigi pun boleh jadi meleleh. sis do some reading okay. jangan percaya bulat2 orang yang kurang ilmu dan suka menakut2 kan. makin besar nanti, makin kurang lah drooling tu. saya pakaikan bib dan rajinkan lap, sebab senang naik ruam nanti.

normal. apa yg tak jaga kebersihan sedangkan ia keluar dari dalam mulut anak. yg bercakap tu mesti acah2 dia terpaling betul jg anak. ank sy pun dari 2 bln now 4 bln dah. so far org sekeliling tade lagi la berani kata bukan2 . .

anak saya pun 2 bulan ni dah mula main air liur buat bubble2. developmentally normal sis jangan risau. cuma pakaikan dia bib supaya baju dia tak comot & senang nak lap.

normal je awk ...tu tanda dia nk tumbuh gigi, nk blaja mkn, nk blaja bunyi2 berckp ...dia belum pndai control ..smua baby akan main liur ...cuma byk atau sikit jee

air liur terpercik basah habis muka badan mcm mandi ke yg sampai kata mak tk jaga kebersihan tu.. adoii laa manusia. sibukkkk je . ok je awk..

Apooo... Air liur anak = x jaga kebersihan? Air liur baby tu suatu perkembangan yg baik. Nak tumbuh gigi, nak bercakap...

Jangan dengar cakap orang puan. Puan baca je kat sini. Bayi umur macam tu memang suka main air liur. Tu tandanya bagus….

siapa yg menakutkan sis tu? dia xpernah ada baby kecik ke?.. normal je baby start meleleh air liur. buat bubble air liur.

normal sis, baby sy start 3bulan smpai skg dah 6bulan mmg byk air liur kdg baby main lg air liur😆abaikn je mulut org

baby saya 2 bulan kadang main air liur. tu pun manusia manusia asyik tanya, tak dpt mkn apa masa mengandung. saya abaikan je.

1mo ago

Hahaha yang ni kelakar. Saya pernah di soal macam tu. Terus saya cakap 'dah2 la tu. Dah boleh tinggal kan mitos2 ni.' 😁