Isomil ke karihome.

Anak sy penah minum karihome waktu dia sebulan pastu sembelit. Skrg dia dah 4bulan. Macam nak bagi semula karihome sebab ade lagi setin. Sebab susu skrg isomil ni dia minum selalu tak habis. Agak2 sembelit lagi tak?

2 Balas

not sure boleh try. dulu my baby minum anmum, lepas je minum merengek2 then sembelit 2-3 hari. so doc sahkan dia tak sesuai and alergi susu lembu. susu ni kena try & error kot. tapi if saya, saya dah perhatikan dia sesuai ke tak, if tak, saya takkan try dah kot cause doc pakar my baby tak suggest untuk tukar kecuali anak tak sesuai dgn susu tu. unless umur dah cecah 6bln kot, which is usus dah start nak matang. sebab orang2 selalu kata if nak tukar susu lepas 6 bulan camtu lah. not so sure lah kan tapi if ragu2 boleh consult dgn doc.

Masa ank sy cirit haritu. Sy tukar susu bg susu isomil.. Mmg susu nih bantukan poo2 untuk jdi pekat dan liat.. Bila sy teruskan bg.. Bby sembelit.. Terpaksa cari susu lain