Resepi Homemade Food Utk Bby 6m++

Assalamualaikum & hai.. Baby sy baru umo 6m++.. Start umo 6m baru bg mkn bubur nasi kosg.. Hgga stakat ni baru pnh bg bby bubur nasi+labu dgn bubur+epal+kurma.. Cuma bby mcm kurg mkn.. Dia lbih pilih utk byk minum susu.. Normal ke bby 6m++ gtu? Sbb sy risau brt bby kurg.. Ms umo 5m hrtu brt dia kurg.. 5.9kg je smpai kne g jumpa pkr pmknn.. Mommies2 blh share x resepi mknn utk bby 6m++?

2 Balas

Bby sy skrg br msuk 9 bln..kurang mkn..mkn 2 suap je..tp susu kuat..sy pn risau jgk..mkn kurang..tp sy positive je as long dye kuat susu ok kot..bby sis bf ke susu fm ye?

4y ago

Berat bby sis ok x sis? Bby sy minum fm.. Dr start lps pntg hrtu..

Sis boleh follow dekat fb jugak page happy baby foods malaysia, ade mcm2 resepi dkt ctu 😊

4y ago

Ok sis.. Sy pun cari jgk page psl homemade food utk bby ni.. Tq sis