Anak 5 Bulan Kurang Menyusu Dan Kurang Berat Badan..

Anak sy ada masalah kurang berat badan.. Stiap kali cek kt klinik naik sikit2 je.. Anak sy menyusu x lama..lama pun masa dia mengantok dan masa tidur shj.. Kalau siang, Lepas menyusu dia meragam.. Ade try bg susu formula.. Dia tolak dan menangis.. Nak tnya pndapat ibu semua, mcm mana nak naik kn berat badan baby.. Memndangkn baby dh 5 bln 2 hari, boleh x start bg makan bubur 0 awal?

1 Balas

Jgn bg bbur lagi..usus dia blum matang.. sy dlu nurse sruh bg sblah kanan 3x. Contoh pagi guna sblah kanan. 2 jam lpas tu dia nk lagi. Bg lagi sblah knan.jgn tukar kiri lg supaya dia dpt susu pekat. Ssu pekat tu yg naikkan berat dia. Smpai dh nk lper pn xpa.. 😅