7bln 22hr belum merangkak

anak sy 7m 22D belum merangkak position merangkak tu dia dh pandai buat tp bila nk merangkak tu dia meniarap balik n jln dlm keadaan meniarap tu,Duduk pulak kene berpegangan pd sesuatu tu contoh mcm sokong diri dia pd bantal n baru duduk,duduk boleh tanpa sokongan tp belum merangkak n blom boleh buat posisi tidur ke duduk tanpa sokongan. Itu biasa ke mommy?

8 Balas

Normal, Puan. Dalam apps ni ada check list baby. Puan boleh refer di situ. Setiap baby perkembangan lain lain ya.

1y ago

tq sis

anak saya 10 bln bru merangkak sis stiap baby x sma perkembangan nya

Ank sy setahun baru merangkak.. setahun sebulan terus jalan

ada baby yg skip merangkak tp terus berdiri dan berjalan..

Bertenang. Stiap perkembangan baby xsama sis..

Tq semua yg sudi menjawab🤗

relex la sis normal la tu

normal