Anak underweight

Anak sy 2tahun 2bulan, berat 8.6kg je. Baya dia semua 12kg. Susu tepung taknak minum, cuma dutchlady fullcream dlm kotak tu je nak minum. Badan kognitif semua ok, tk speech delay pun. Badan pun aktif. Cuma takut terbantut je. Ada tak mommies yg mengalami perkara mcm sy? Apa solusi nya ya?

2 Balas

Pemakanan anak macam mana? Graph chart anak normal atau dah masuk line kuning? Anak kita sebaya. Berat anak saya 10kg. Normal untuk anak saya. Umur 2 tahun kena fokus pada nutrisi makanan. Bagi pemakanan lengkap pada anak awak. Pelbagaikan menu. Sentiasa offer makanan pada anak. Makan sama2 dengan anak. Kalau ada bagi gajet waktu makan, elakkan.