Toddler Speech dekat

Anak sulung dh setahun 4bulan, tak berapa nak pandai sebut ayat lengkap. Just random akan sebut dady, mamam and bahasa bahasa dia #ingintahu #pleasehelp normal ke or need to get help ?

10 Balas

klu sethun 1 4 bln tu bole sebut 2 ayat dah kire ok...contoh nk susu..sis bole buat game sensory tuk ank cpt berckp dan buat urutan di mulut atau mintk die tiup balon atau bubble..tuk pergerakkan mulut..bole tgk kt tiktok cara2 nk bg ank cpt berckp

normal selagi dia ada buat gesture tangan contoh tunjuk, bye bye dll sampai 1 tahun 6 bulan. 1 tahun 8 bulan patut dah kena ada perkataan contoh nak, adik, mama, papa. tapi kalau puan rasa dia dah boleh panggil mama papa tu normal la.

https://www.instagram.com/p/CpwRyVjpdq1/?igshid=YmMyMTA2M2Y= boleh tengok info kat sini sis. semoga membantu 💕

1y ago

Thank you sis 🫶🏻

Thank you yg balas, last week pegi checkup kk. And my anak sulung kk sahkan speech delay 🤍

normal sis..banyak kan bercakap dngan ank..

normal sis

normal

Normal