Mengandung/bersalin di usia 42thn.

Anak seorg lahir pd thn 2020. Naluri seorg ibu kuat inginkan adik beradik untuk si anak. Tetapi usia dah matang. Doktor maklumkan risiko. Ibu ada perasaan risau. Boleh share pengalaman/perasaan ibu2 lain jika ada yg sama kes sebegini?#bantusharing

22 Balas

Ikut perubatan memang tak digalakkan. Mak saya ada pengalaman bersalin genap umur 40. Bersalin kan saya. Mak saya kata masa tu beliau sihat takda penyakit apa² tapi bila part bersalin senang sangat je bersalin tapi risau lah beliau kata sebab bila tak tahu nak bersalin dan tanda tu tak obvious jadi kadang ada risiko juga. Apa pun buat yang dah Allah bagi rezeki di waktu 40-an moga dipermudah urusan ya